© Salvador Salom Climent 2010-2014

dimecres, 24 de març del 2010

la balena blava

L'altre dia reflexionava una mica sobre les balenes, sobre el fet curiós de que formen part d'aquests mamífers que després de milions d'anys d'evolució per arrivar a conquerir la terra ferma, decideixen per atzar, per necessitat??????, per no se quines misterioses causes, retornar al mar d'on es van originar, es el que ocorre amb els dofins, les foques, els llops marins.

La balena blava és l'animal més gran que es coneix que haja existit sobre la terra, molt més gran amb diferència que els més grans dinosaures, en canvi a hores d'ara, per a molts es considera pràcticament extingida, es desconeix gran part de la seva biologia i sabem ben poc d'els seus moviments migratoris.
Es diu que hi han pocs exemplars dispersos per tots els oceans sense gaire garanties de supervivència. Es trist, probablement desapareixerà com tants altres sense haver-la conegut a fons.
Ens caldria reflexionar una mica sobre les nostres necessitats reals, sobre la conveniencia de tindre que sobre explotar aquests recursos que a mi personalment em pareixen un luxe totalment inadequat.
Avuí que el mon pateix una malaltia al meu pareixer crònica que és la codícia humana. Avuí que els diners son un deu "virtual" al qual creiem capaç de qualsevol cosa.
Unes imatges per a la reflexió, que ens recorden que hi ha moltes coses que no tenen preu, però si un valor incalculable.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada